artikelen

ebooks kopen

tastbare boeken kopen kinderpagina gratis spirituele ebooks de Transformator

wordt lid
van de spirituele ebookclub
inspirerende Engelse song teksten metafysische Engelse poŽzie afbeeldingen interessante sites vegetarisch smullen

voeding en gezondheidLieve Lezer(es),

Fijn dat je geïnteresseerd bent in de Cursus in wonderen.

Wat is de Cursus?
Dit is een heel dik boek, waarin ik (Margareth Liew-On, schrijversnaam Margareth Lee) in 1994 begon te lezen. Het bevat oefeningen voor een jaar, voor elke dag 1.
Deze oefeningen leren je wie je echt bent en wat de wereld werkelijk is. Je neemt je macht terug door je over te geven. Je volgt niet meer de waanzinnige bevelen van het ego, maar begint te luisteren naar de zachte, stille stem van de Goddelijke Geest in jou.

Iedereen die zich bij mij aanmeldt voor deze cursus heeft in bepaalde mate al contact met deze innerlijke leiding. Die moet hen bij mij gebracht hebben. De cursus is één van de manieren die je innerlijke leiding gebruikt om je bewust te maken van de echte wereld en je ware wezen.

Voordat ik inga op het effect van de Cursus op je leven, wil ik het eerst over God hebben.
Ik had, net als veel mensen, grote moeite met het woord God. Ik geloofde wel in een hogere macht, maar eerlijk gezegd, stond het Christendom me tegen, voordat de Cursus in mijn leven kwam. Ondanks dat het boek vol staat met dit woord en wat ik toen nog erger vond, met de naam Jezus, kocht ik het gegeven moment toch. Toen ik doorkreeg wie en wat God echt is, moest ik erg lachen om mijn weerstand. Ik had me door domme boze mensen, die het woord totaal niet begrepen en het verkeerd gebruikten, en door de onwetendheid van de traditionele godsdienst laten beÔnvloeden om het waardevolste wat er is uit mijn leven te weren! Daarom zou ik tegen die mensen, die een hekel hebben aan het woord "God" willen zeggen: laat niemand God van je afpakken. Ze weten niet waarover ze het hebben, maar het is een woord met machtige vibraties als het juist wordt gebruikt.

Wat doet de Cursus?
Toen ik de lessen begon toe te passen begonnen er wonderen in mijn leven te gebeuren en nu leef ik in een totaal andere wereld dan voorheen. Het is onbeschrijflijk. Het is ook niet de bedoeling het te beschrijven, want de leer is voor hen die 'oren hebben om te horen', zoals Jezus zei. De parels zijn voor hen die ze zo waarderen, dat ze moeite doen om ze zelf te verkrijgen en niet volstaan met de getuigenissen van anderen.

Het enige wonder dat ik hier wil delen is dat van mijn transformatie. God heeft werkelijk een groot werk in mij gedaan. Ik denk dat als God mij heeft kunnen veranderen en bevrijden van mijn uit pijn geboren arrogantie en angst, dan wordt beslist iedereen verlost.

Het "kwaad" wil graag dat je het bestrijdt. Het ontleent zijn macht aan jouw geloof erin. Daarom is er zoveel propaganda hiervoor. Licht verdrijft duisternis, het vecht er niet tegen. De Cursus leert je om om het dualisme te lachen en elk geloof erin los te laten.

Onze bijeenkomsten
We doen samen de les van de dag. Zelf begin ik ieder jaar op 1 januari, dus mijn les van vandaag is afhankelijk van welke dag van het jaar het is.
Anderen beginnen op een andere dag en we doen dan die les van de dag. Je hoeft niet meteen het boek te kopen, de eerste lessen kun je van me krijgen.

We mediteren samen en doen ook regelmatig geleide meditaties, op basis van cursus-teksten.

Een paar van mijn favoriete lessen van de cursus kun je hier lezen

Je kunt hier ook luisteren naar een gesproken samenvatting (mp3) van les 1 t/m. 11 van "Een cursus in wonderen" door mij, Margareth.
Hoofdstuk 10 van "Een cursus in wonderen" is een goede representatie van het boek. Daarom geef ik hier ook een "live" audio ervan.
Voor leden van de ebookclub is er ook een gesproken samenvatting van les 11 tot en met 35.
Als je voelt dat "Een cursus in wonderen" voor jou is, kun je het via deze link bij Bol bestellen.
Met een harde omslag kost het 10 euro meer, maar voor zo'n dik boek is dat wel handiger. "Een cursus in wonderen" hard cover
Naast het boek kun je ook werkboekkaartjes gebruiken. http://www.bol.com/nl/p/een-cursus-in-wonderen-werkboekkaartjes/666882995/
Wanneer je de cursus samen met mij wilt doen, kun je de data e.a. lezen op www.cursusinwonderen.nl in de agenda. De bijeenkomsten zijn in Almere.

Tot ziens,
We zijn één,
Margareth
Naar de Nederlandse Hoofdpagina