Recepten van topkoks voor een vegetarische gast aan tafel - wie durft?
Menu 1
Menu 2
Menu 4
Oosterse gerechten

email contact


Een vegetarische gast aan tafel:

Als u aardappels en groente serveert, kunt u voor een eenvoudige maaltijd volstaan met een groenteburger. Bak deze en doe er een plantaardig blokje bij uit een doosje, waarop vermeld wordt "zuiver plantaardig". Doe hier alstublieft geen jus van uw vlees bij of bouillonblokjes, die niet zuiver plantaardig zijn. Een vegetariër is beslist niet gecharmeerd van de lucht en smaak van vlees of vis. En als hij langere tijd geen dierlijke producten heeft gegeten, is zijn spijsvertering er niet meer op berekend.
Ik ken vele vegetariërs die niet meer bij vleeseters willen eten, omdat ze dit te vaak hebben moeten bekopen met spijsverteringsproblemen.

Velen vinden quorn een echte lekkernij. Deze vleesvervanger is verkrijgbaar bij de supermarkt van Albert Hein en kan met kruiden klaargemaakt worden. U kunt ook quorn kopen die gekruid is. Bijvoorbeeld quorn rendang, een Indisch gerecht, of quorn babi pangang, of shoarma en vele andere smaken. Voor feestelijke etentjes is quorn heel geschikt.

Sommige vegetariërs eten het liefste groente-gerechten. Voor hen is niet een vleesvervanger, maar groente het hoofdgerecht.


Waarom ik van de oosterse vleesvervangers hou:
Veel Chinezen zijn al duizenden jaren Boeddhist en dus vegetariŽr. Ze zijn ware kunstenaars in het creŽren van vleesvervangers. Bijvoorbeeld grote garnalen die er precies hetzelfde uitzien en verrukkelijk smaken, vooral als ze gebakken worden. De mensen die het proeven, ook vleeseters, staan verbaasd over de smaak en textuur, en kunnen bijna niet geloven dat het van sojabonen gemaakt is. Of yam of zo. Je kunt zelfs sauspoeder kopen, die net smaakt als kip, maar zonder de associatie van dood en lijken.

Hier volgt een greep uit de vegetarische producten die je in verschillende grote steden bij gespecialiseerde toko's kunt kopen:

ingevroren:
vegetarisch krabvlees
grote garnalen
hele kreeft
kipstukjes
kipworstjes
halve haan
stukjes spek om te bakken
lang stuk spek
verschillende hamrollen (vis, kip, hamsmaak enz.)
vismoot lijkend op zalm
pepersteak
hamburger
eend in eendevorm
vissteak
sesam kipstukjes (buitengewoon lekker!)
namaak gekruide tuna
namaak tuna met neutrale smaak (bv. voor salade)
gepaneerde drumsticks
drumsticks
diverse soorten worst
kipballetjes
inktvis
gezouten vis
geroosterde worst
garnalen rolletjes
vacuum verpakt, niet ingevroren:

barbeque vlees
eend (ook wel patty genoemd)
veg. lam
zoetzure ribbetjes
kyoto ribbetjes
steak
en veel meer

veg. producten in blik:
chop suey
eend
kip
abalone
varken

enz.


In Den Haag vind je deze producten bij de importeur toko Sie San aan de Wagenstraat 82.
Hun producten worden voor een deel ook verkocht in Amsterdam bij Oriental Enterprise op de Nieuwmarkt (www.amazingoriental.nl). In Rotterdam is er ook een toko die de producten van Sie San verkoopt. Hun website heet www.denieuweu.nl En nu verkopen ze ook een paar van deze vegetarische producten in Almere bij toko Amazing Oriental bij het centraal station.

Sun Wah aan de van Wesenbekestraat in Antwerpen heeft minder variatie, maar ook een paar interessante vegetarische producten. Dit is een soort Chinese winkelstraat recht t.o.v. het Centraal station.
VLEES NOCH VIS
vegatopia: ruim 600 vegetarische recepten


Op www.asmi-ikben.nl kun je over veel uiteenlopende onderwerpen belangwekkende informatie krijgen. Zo schrijven ze hier over vegetarisme.


Nog een heerlijk Chinees vegetarisch restaurant:
YUAN

VOORBESTEMDE ONTMOETING

Lily en Simon Ngai
Dukaatpassage 23 (tegenover het NS station)
8232 GC Lelystad
Tel.: 0320-245903
Openingstijden:
dagelijks 16.30 - 21.00 uur.
dinsdag, woensdag en vrijdag ook open van 12.00 - 14.00 uur
en op zaterdag, zondag en feestdagen zelfs van 12.00 - 21.00 uur.Hier worden ook Chinees vegetarische kookcursussen gegeven.
Op hun website vega-yuan.com vind je meer informatie.gratis spirituele ebooks artikelen Te koop spirituele ebooks boek beschrijvingen en recensies De Energetische Transformator & EVT Vind je passie met de Transformator!

kinderpagina

Sulamith Wulfing, Gustav Dorť, Cicely Mary Barker, Marja Lee Kruˇt e.v.a.
de gouden poort van Sulamith WŁlfing
kunst van Sulamith Wulfing
Doyle
elfen en feeŽn
bloemenkinderen van cicely mary barker
meer elfjes
inspirerende Engelse song teksten


metafysische Engelse poŽzie
gratis handleiding stoppen met roken


tastbare boeken kopen www.cursusinwonderen.nl interessante sites vegetarisch smullen dieet, voeding en gezondheid spiritueel tuinieren English absolute1.net (Engelse absolute1.net) with free ebooks