email hier om lid te worden van de ebookclub            de hoofdpagina met gratis ebooks            ebook-winkel            artikelen            tastbare boeken kopen            boek beschrijvingen & recensies
voor kinderen sprookjes, verhalen, elfjes en kleurplaten              afbeeldingen en kunst              inspirerende Engelse songteksten                 metafysische Engelse gedichten
Vind je passie met de Transformator!                            Transformator technieken voor Energetische Verandering (EVT)                            gratis Transformator handleiding om te stoppen met roken
dieet, voeding en gezondheid           vegetarische recepten            spiritueel tuinieren                     English absolute1.net (Engelse absolute1.net) with free ebooks

boekbespreking
Margareth Lee
Het licht in het Onze Vader; de oneindige cursus


Ik ben heel blij te kunnen berichten dat mijn boek `Het Licht in het Onze Vader: de oneindige cursus` niet langer alleen in het Engels te koop is bij Amazon.com, Barnes & Noble, Walmart en andere bekende boekhandels in de VS. Het is nu ook in het Nederlands gedrukt en te koop voor 17.95 euro.

Ook te koop als Nederlands ebook:
Margareth Lee - Het licht in het Onze Vader compleet ebook - 9.95 euro

Bestel het per
email
Bestellingen

Plaats a.u.b. in de regel van onderwerp of in de tekst de naam "het licht in het onze vader". Dank je wel voor je besluit onze producten te kopen!

Of .... Om het ebook snel en veilig te kopen via PayPal
klik op de witte knop.

AKTIE: bij aankoop van een ebook "Het licht in het Onze Vader" of van "Rijkdom en eer" of van Emilie Cady ontvang je tijdelijk 2 ebooks gratis:
 • De ontsnappingsweg door Joseph Benner, (Anonieme auteur van “Het onpersoonlijk leven”, het kleine boekje waarvan Elvis Presley dozen vol weggaf, omdat het zoveel voor hem betekende). Hieronder kunt u het begin van dit boekje lezen.
 • Henry Drummond - Het grootste goed ter wereld


  Koop het tastbare pocketboek samen met de bonus audio CD "Korte Meditaties" voor 17,95 euro snel en gemakkelijk via Paypal. Vermeldt wel je adres erbij, dan wordt je boek meteen gepost.

  Als je in Europa, maar buiten Nederland woont kost het boek 19.95 euro inclusief porto. Koop het snel en veilig via Paypal.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


  De schrijfster zegt over "Het licht in het Onze Vader":
  'Dit boek is een product van de Christelijke Mystieke Associatie, zoals mijn leraar Joshua dat noemde. Dat is geen organisatie in de wereld, maar een organisatie in de geest.'

  In het hoofdstuk over verzoeking (deel 2) wordt de essentie van het probleem met het geloof in kwaad als volgt geschetst:

  'Zolang we in kwaad geloven, zitten we in de val van het ego. Er is geen uitweg, want we kunnen nooit zeker weten of we niet door een macht buiten ons gemanipuleerd worden. En omdat ons altijd geschiedt naar ons geloof, zullen we kwaad ervaren. Maar wanneer we beseffen, dat God de enige macht is, en elk schijnbaar kwaad een illusie, zonder enig echt fundament, zullen we datgene ervaren wat van God komt. Maar er is toch een criterium om te zien of je geloof op God gefundeerd is.
  Wat zijn de vruchten ervan? Je geloof in God kan je de ervaring van allerlei fenomenen geven. Je kunt allerlei lichtervaringen hebben en op vele manieren ondervinden dat er een andere werkelijkheid bestaat. Maar dat is pas het begin. Want de goddelijke Oneindigheid wordt ons dan steeds meer geopenbaard. Elke openbaring is een weten, het kennen van de Waarheid, die op geen enkele wijze veranderd kan worden. Degenen die nog in de greep van het ego waren, haatten Jezus, omdat hij op alles een onweerlegbaar antwoord had. Er was geen speld tussen te krijgen. Hij kent de Waarheid en daar valt niets tegen in te brengen. De Waarheid kennen geeft je zekerheid, waar het zwakke, hypothetische gebrabbel van het ego geen raad mee weet.
  Wanneer je de goddelijke aanwezigheid in je bewustzijn verwerkelijkt, veranderen zowel jij als de uiterlijke omstandigheden. Je leven is dan vol wonderen en schoonheid en vervulling. Je leeft vrij, onbezorgd en blij.'

  Op het veelgehoorde argument, dat kwaad nodig zou zijn om het goede te waarderen, heeft Margareth Lee het volgende antwoord:

  'Wanneer we ons er niet van bewust zijn hoe we onze ervaringen vorm geven, doorleven we elke ervaring die we aantrekken, helemaal; we maken alle mogelijke facetten ervan mee. En we merken; alles gaat voorbij, ook dit. Maar dat is niet meer de manier waarop we onze aardse reis willen vervolgen. We hebben genoeg van pijn, we willen niet langer in angst leven. Een argument ten gunste van dualisme dat vaak naar voren wordt gebracht, is dat de ervaring van het kwaad nodig zou zijn om het goede te kennen en te waarderen. Het werkelijk goede heeft echter geen tegengestelde. Het is onbeperkt en alomvattend. We hebben geen behoefte meer aan het zogenaamde kwaad, aan problemen, om het zogenaamde goede te ervaren. Je hoeft jezelf niet te pijnigen om te ervaren hoe fijn het is als het ophoudt. Maar zodra je pijn voelt, kun je hulp krijgen, zodat de ervaring niet meer herhaald hoeft te worden. Daarom moeten we ons er bewust van worden dat denken scheppen is en hoe we in overeenstemming met ons ware wezen kunnen scheppen.'

  Aan de hand van problemen met het lichaamsgewicht gaat Margareth Lee in de volgende alinea in op de manier waarop overtuigingen van mensen hun werkelijkheid vorm geven en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

  'We ervaren wat we geloven. Voor degenen die geloven dat veel eten en snoepen dik maakt, zullen de bewijzen daarvoor overvloedig zijn. Als je gelooft dat je ieder jaar griep krijgt, zal het lijken alsof je er een abonnement op hebt.
  Veel mensen geloven dat je aankomt van veel en zwaar eten. Dat lijkt in veel gevallen op te gaan. Maar sommige mensen kunnen eten wat ze willen, ze komen geen grammetje aan. Hoe komt dat?
  Je kunt het antwoord in genetische verschillen zoeken, maar de werkelijke oorzaak is hoe je over jezelf denkt. Dag in dag uit geven je gedachtenpatronen je leven en je lichaam vorm. Velen hebben een haat-liefde verhouding met hun lichaam. Hun negatieve patronen weerhouden hen ervan hun lichaam lief te hebben. Ze projecteren hun onvrede over zichzelf op hun lichaam. En ze geloven alles wat ze verteld wordt over ziekten en veroudering.
  De mensen die programma's zoals die van Louise Hay hebben doorlopen, vormen het bewijs dat mensen na herprogrammering echt alles kunnen eten wat ze maar willen zonder ook maar een onsje aan te komen.
  Het is niet de omvang van je lichaam of je gewicht wat kan bepalen of je gelukkig bent.
  We doen alles om gelukkig te zijn. Laten we het alvast maar zijn en niet wachten tot het lichaam gezond is. Ben je vrij als je lichaam gezond is of als je de volmaakte taille hebt? Of als je veel geld hebt? Een gezond lichaam is geen garantie voor geluk. De ervaring van een ziek en pijnlijdend lichaam is een poging om je geest buiten de goddelijke realiteit en het goddelijk licht dat aldoor overal om je heen is, te houden. En voor hen die oren hebben om te horen: zowel pijn als genot hebben dezelfde functie.
  Zolang je je identificeert met een lichaam, ben je bezig met overleving, gezondheid en genot. Er is geen verschil tussen pijn en genot in de sterfelijke wereld. In de menselijke denkwereld is het lichaam een bron van zorg en angst.
  Je lichaam is een instrument om deze wereld te ervaren en dat doet het op perfecte wijze. Alles wat je erin ziet is een ervaring die je blijkbaar bijzonder aantrok. De clou van ervaringen hier is, dat we ze uitproberen tot we ze echt niet meer willen en dat we leren hoe we andere ervaringen kunnen aantrekken.

  Je lichaam komt overeen met je zelfbeeld, je innerlijk beeld van je lichaam en wat je ervan vindt. En dat is meestal weer afhankelijk van de heersende normen met betrekking tot het uiterlijk. Je lichaam drukt dus uit hoe je over jezelf denkt. Ook al je negatieve overtuigingen over jezelf en over je lichaam. Je negatieve gedachten zijn oude, vastgeroeste patronen, waarin je steeds weer terugvalt.
  Om dat te veranderen, is een totale ommekeer in je denken nodig. Het is de bedoeling al je negatieve gedachten te vervangen door positieve.
  Positieve gedachten zijn echter iets anders dan de meeste mensen denken. Want de meeste zogenaamde positieve gedachten zijn helemaal niet positief. Ze houden een tegenstelling in, dus blijven de negatieve gedachten gehandhaafd. En ze kunnen dan ook ieder moment weer de kop opsteken. Bovendien wordt elke overtuiging ook nog in stand gehouden door andere, zogenaamde ondersteunende gedachten. Als je bijvoorbeeld gelooft dat je te dik bent, heeft het dus geen zin te proberen dat te veranderen in een overtuiging dat je slank bent.
  En als je jezelf niet goed vindt, precies zoals je bent, is er geen garantie dat dat zal veranderen als je de gewenste omvang hebt. Als je wenst dat je lichaam anders is, heb je er geen vrede mee. En je geniet er dan niet voldoende van. Laat je lichaam zijn zoals het is. Als je je lichaam accepteert, waardeer je jezelf, want je lichaam drukt je gevoelens over jezelf uit.
  Je hebt het lichaam dat je wilde hebben, om de dingen te leren die je wilde leren in je leven. Alles wat ons pijn doet, kan ons helpen om op zoek te gaan naar ons ware zelf. En zodra we ons beginnen te herinneren wie we echt zijn, veranderen onze overtuigingen over onszelf en dus ook ons lichaamsbeeld. Dan is het lichaam niet meer ziek of gezond, slank of dik, het is alleen nog maar een nuttig instrument ten dienste van onze transformatie. Daarom kunnen we ons lichaam liefhebben, ongeacht de toestand waarin het zich bevindt.
  Als je zou willen dat iets anders is aan je lichaam, kun je je afvragen waarom. Waarom denk je dat je gelukkiger zou zijn als je lichaam dikker, slanker, groter, kleiner, of wat dan ook zou zijn?
  Je hoeft niet bezig te zijn met wat je eraan wilt veranderen, want dat bestendigt juist de situatie. Innerlijk zeg je dan aldoor tegen jezelf dat je lichaam niet deugt. En zo blijf je in die ervaring. Alles wat je in je lichaam ziet, is enkel een symptoom van een andere klacht. Het is je denkwereld die moet genezen. En je zult weten dat dat gebeurd is, wanneer er vrede en vreugde door je heen stromen.
  Je hebt ook niet gedacht: 'Nu zal ik mijn lichaam maar eens dik of mager of ziek of gebrekkig maken.' Je voelde verdriet en weerstand en dat heb je zo lang uit je bewustzijn trachten te verdringen, dat het zich wel in een ander deel van jezelf, je lichaam, moest manifesteren. Elke weerstand komt altijd naar de oppervlakte, zodat je ernaar kunt kijken. Dat betekent niet dat je langdurig moet zwelgen in zelfmedelijden en je wentelen in verdriet.
  Je kunt alleen iets mankeren door het aan te trekken, door je erop af te stemmen. Kijk naar je wereld. Waarop ben je afgestemd? Wat heb je aangetrokken in je ervaring?
  Vraag jezelf af welke ervaringen je vaker wilt en hou ze vast in gedachten. Denk aan ze en wees dankbaar voor ze. Tel je zegeningen. Mocht er niets meer in je lichaam op de gewenste manier functioneren, dan kun je nog altijd dankbaar zijn voor je ademhaling of misschien alleen maar voor je bewustzijn.
  En kijk dan in de spiegel zonder jezelf te vertellen hoe je eruit zou moeten zien en ontmoet de ogen van God.
  Probeer het. Hoe zou je je voelen als je dat zou doen? Hoe zou je leven? Laat elk oordeel los dat zegt, dat je te dun of te dik bent, te oud of te jong, te kort, te lang, ziek, dit is lelijk, dat is niet goed, en al je veroordelende, vernietigende commentaar. Wacht niet tot je lichaam 'volmaakt' is, want de volmaaktheid duurt niet lang, zolang je nog deze plek van sterfelijkheid vasthoudt in je bewustzijn. En wat levert het je bovendien op? Waarom zou je bijvoorbeeld 'slank' willen zijn, wat dat ook mag zijn. Je zult misschien zeggen, dat je dan de kleding kunt kopen die je graag aan wilt. Maar waarvoor wil je die bepaalde kleding aan? Is het niet om een bepaald beeld te presenteren? En wat wil je daarmee bereiken?
  Wacht niet op iets buiten je om gelukkig te zijn. Geluk is in je, het komt niet door iets buiten je. Het is levensvreugde, dankbaarheid, liefde en gelukzalige vrede, die door je heen stromen wanneer je het goddelijke in alles ziet. Zonder je oordelen leef je echt, je leeft in het heerlijke heden.'

  INHOUDSOPGAVE
  Deel 1
  -        Onze Vader.
  -        Goddelijk vaderschap; de liefde van de Almachtige, onze eenheid
          en onze goddelijke eigenschappen.
  -        De verblijfplaats van God; wat is de Hemel?
  -        De Naam van God heiligen en helen.
  -        Wat is de Wil van God?
  -        Wat is ons dagelijks brood?
  -         Vergeving; het loslaten van angst en wrok.

  Deel 2
  Verzoeking; de hersenschimmen van het kwaad en andere struikelblokken op het spirituele pad.
  God vragen om ons van onze kwade gedachten te verlossen.
  De gedachten van God.
  Erkenning van de goddelijke macht en ontkenning van het dualisme.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


  AKTIE: bij aankoop van een ebook "Het licht in het Onze Vader" of van "Rijkdom en eer" of van Emilie Cady ontvang je tijdelijk 2 ebooks gratis:
 • De ontsnappingsweg door Joseph Benner, (Anonieme auteur van “Het onpersoonlijk leven”, het kleine boekje waarvan Elvis Presley dozen vol weggaf, omdat het zoveel voor hem betekende). Hieronder kunt u het begin van dit boekje lezen.
 • Henry Drummond - Het grootste goed ter wereld

  De ontsnappingsweg
  Joseph Benner


  We weten dat voor velen geldzaken vaak een probleem zijn. Alle volgelingen van Jezus Christus zouden de wet moeten leren kennen die hen in staat kan stellen om alle omstandigheden van gebrek, beperking, disharmonie, ziekte en verdriet te boven te komen. Je vraagt of dit echt mogelijk is en of er een wet is die je in staat zou stellen dat te bereiken. We zeggen vol overtuiging dat er zo'n wet is, en dat je vrij van de angst en overheersing van geld kunt zijn, dat je welvarend en gelukkig kunt zijn en alle onderdelen van je leven in volmaakte harmonie kunt brengen als je deze dingen genoeg wil hebben om jezelf te trainen om deze wet op te volgen. Je zegt dat je alles zou willen doen om zulke heerlijke zegeningen te verkrijgen, dat menselijkerwijs mogelijk is.
  Het is niet alleen mogelijk, maar iedereen die vervuld is van zo'n verlangen, kan het. Want weet deze grootse waarheid, dat je alleen maar toegestaan wordt om in zulke ongelukkige omstandigheden te verkeren door je Hoger Zelf opdat je de kennis zult zoeken en verwerven, de macht en het vermogen om ze te beheersen, teneinde jezelf voorgoed van ze te bevrijden. Dan kun je je rechtmatige plaats in het leven innemen en daarin de erfenis van het goede verkrijgen die hier voor je is, zodra je wijs en sterk genoeg bent geworden om het op te eisen en te gebruiken in het belang van anderen en niet voor zelfzuchtige doelen.
  In de eerste plaats moet je weten dat het allemaal een kwestie van bewustzijn is en dat jij, jij alleen, verantwoordelijk bent voor deze omstandigheden. Want jij alleen hebt ze geschapen en houdt ze stevig vast in je bewustzijn, anders zouden ze niet zo duidelijk zichtbaar kunnen zijn. Dit alles wordt ons onderwezen in die grootse woorden: “Zoals een mens denkt in zijn hart, zo is hij”.
  We weten dat je dit misschien vele keren eerder hebt gehoord en zo vaak dat het een oud verhaal kan zijn geworden. Enkelen van jullie hebben geprobeerd het te bewijzen en je bewustzijn te zuiveren van al je negatieve gedachten. Maar omdat het vastbeslotenheid en volharding vereiste werd je het al gauw moe, vanwege de sterke tegenstand die je ondervond en je viel toen terug in de stroom van de oude omstandigheden en werd meestal hulpelozer dan voorheen.
  Anderen hebben misschien dit gezegde eerder gehoord, maar waren er niet van onder de indruk. Want ze konden de bewering niet accepteren, dat de disharmonie in hun leven in welke vorm dan ook het gevolg zijn van hun eigen overtuigingen of van hun vroegere denken dat in overtuigingen is gekristalliseerd. Ze wijten het liever allemaal aan een ander en zelfs God krijgt een portie van de schuld.
  Het voornaamste probleem met haast iedereen is dat ze niet beseffen hoeveel negatieve en destructieve overtuigingen ze met zich meedragen in de onbewuste gebieden van de geest en die in het bewuste denken kruipen zodra het zich niet met andere dingen bezighoudt.
  Totdat je je denken kunt beginnen te bestuderen en let op deze negatieve overtuigingen wanneer ze komen en ze opmerkt, en weigert ze nog langer te steunen, is er niet veel hoop voor je. In feite is dit het eerste ding dat je moet leren doen. Degenen die geestelijk te lui zijn om hun gedachten zo te bewaken en te beheersen, zijn gewoonlijk degenen die niet willen aanvaarden dat hun eigen denken en overtuigingen voor hen al de omstandigheden scheppen die nu zichtbaar zijn in hun leven.
  Maar het maakt geen verschil of je het als waar aanvaardt of niet: het is de wet.  Te koop:
  Margareth Lee - Het licht in het Onze Vader compleet ebook - 9.95 met 2 gratis ebooks extra.

  Of als Nederlands pocketboek te koop voor 17.95 euro inclusief bonus CD met Korte Meditaties. (ISBN 90-77225-03-X).

  Bestel het tastbare boek of het ebook per email Je krijgt dan een rekeningnummer waar je de betaling op kunt overmaken. Zodra dit bevestigd is, wordt het pakket gepost of de link gemaild.

  Om het ebook snel en veilig te kopen via PayPal klik op de witte knop

  Koop het tastbare pocketboek samen met de bonus audio CD "Korte Meditaties" voor 17,95 euro snel en gemakkelijk via Paypal. Vermeldt wel je adres erbij, dan wordt je boek meteen gepost.

  Als je in Europa, maar buiten Nederland woont kost het boek 19.95 euro inclusief porto. Koop het snel en veilig via Paypal.

 • email hier om lid te worden van de ebookclub            de hoofdpagina met gratis ebooks            ebook-winkel            artikelen            tastbare boeken kopen            boek beschrijvingen & recensies
  voor kinderen sprookjes, verhalen, elfjes en kleurplaten              afbeeldingen en kunst              inspirerende Engelse songteksten                 metafysische Engelse gedichten
  Vind je passie met de Transformator!                            Transformator technieken voor Energetische Verandering (EVT)                            gratis Transformator handleiding om te stoppen met roken
  dieet, voeding en gezondheid           vegetarische recepten            spiritueel tuinieren                     English absolute1.net (Engelse absolute1.net) with free ebooks